Перший заступник міністра закордонних справ Наталія Галібаренко заявляє, що українцям не варто чекати запровадження безвізового режиму з Євросоюзом з 1 січня 2015 року. Про це вона сказала на прес-конференції в Києві.

Галібаренко уточнила, що зараз у ЄС очікують «ефективної імплементації законодавства щодо безвізового режиму».

«Це стосується багатьох сфер: безпеки кордонів, боротьби з корупцією, боротьби з дискримінацією, співпраці правоохоронних органів з безпеки на кордонах і головне питання - друк біометричних паспортів», - сказала вона.

За словами першого заступника міністра, у вересні та жовтні в Україні працюватимуть дві експертні місії Європейського Союзу, які моніторитимуть імплементацію другої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму.

Галібаренко сказала, що не може спрогнозувати, коли ЄС ухвалить рішення про запровадження безвізового режиму для українців, повідомляє «УНІАН».

«Що стосується термінів, то я не прихильник якихось дедлайнів, оскільки це питання залежить не тільки від України. У самому Європейському Союзі непрості й досить тривалі процедури щодо цього. В Європейському Союзі спочатку повинні побачити доповіді експертних місій, потім прийняти технічне рішення, потім - політичне. Звичайно, ми хочемо жорсткий термін - півроку, але це не означатиме, що з 1 січня 2015 року, навіть якщо все буде виконано, у нас вже буде безвізовий режим. Тому не варто породжувати таких очікувань, щоб потім не було розчарувань», - сказала Галібаренко.

Як раніше повідомляв ForUm, ЄС ухвалив рішення про перехід України до виконання другої фази Плану дій щодо лібералізації візового режиму.

Комісар ЄС з питань внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем спрямувала листи країнам-членам ЄС, в яких, зокрема, виступила з пропозицією сприяти максимальному спрощенню візового режиму з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

83