Оперативники карного розшуку затримали 54-річного жителя Маріуполя, який підозрюється у причетності до низки тяжких й особливо тяжких злочинів з використанням вогнепальної зброї та вибухівки, скоєних на території міста.

Як повідомили Forum'у в управлінні зв'язків з громадськістю МВС, чоловік намагався залишити територію України, щоб уникнути відповідальності за скоєння злочинів.

«Під час затримання підозрюваного правоохоронці пред'явили йому вимогу не чинити опір, проте маріуполець спробував втекти. Повернувши в провулок, він зупинив автомобіль та почав відстрілюватися. Співробітники міліції відкрили вогонь, проте почули крик жінки з проханням не стріляти, оскільки в автомобілі дитина», - йдеться в повідомленні.

Коли в підозрюваного закінчились патрони, він дістав гранату і спробував підірвати оперативників, однак з невідомих причин граната не вибухнула. У цей момент зловмисника затримали. Зараз він перебуває в одній з медичних установ.

Керівник штабу Донецької народної республіки м. Маріуполя, відома як «баба Наташа», розповіла, що поки водій відстрілювався, їй з дочкою та онукою вдалося вибратися з автомобіля. Коли заручники лежали на землі, одному з міліціонерів вдалося вивести їх у безпечне місце. Жінки і 4-річна дитина не постраждали.

Дії затриманого кваліфіковані слідчими за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), а також за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. За скоєння цього злочину передбачено покарання аж до довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, 17 червня спецгрупа МВС затримала керівника штабу так званої Донецької народної республіки по Маріуполю. «Штабом ДНР по Маріуполю керувала 46-річна громадянка Г., яку прихильники організації в своїх колах називали «баба Наташа», - повідомили в міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85