В Україні офіційно не ведуться переговори про мирне вирішення конфлікту на сході країни, заявив у коментарі Forum'у директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

«Проблема в тому, що офіційні переговори як такі не ведуться. Те, що відбуваються зустрічі когось з кимось, - це не офіційні переговори на державному рівні. Ці зустрічі не мають статусу діалогу, тому говорити про їх суб'єктів неможливо», - сказав Якименко.

Крім того, експерт зазначив, що настав час визначитися, хто є переговірниками в цьому процесі.

«Представники Президента сказали про те, що уповноваженим з боку України є екс-президент Леонід Кучми. А щодо інших людей, які там присутні, дуже багато різної інформації. Вони самі себе не можуть назвати представниками. За останньою інформацією, вони називають себе посередниками, але між ким і ким? Росія не визнає себе учасниками конфлікту, але її посол Зурабов бере участь у діалогах», - констатує він.

«Якщо подивитися на мирний план, який запропонував Президент, то є там пункти, які не можуть бути врегульовані без контактів. Це стосується звільнення заручників. Його повинні робити ті, хто утримує, тобто протестувальники», - радить політолог.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33