Люди вимагають одного з польових командирів Майдану Степана Кубіва ув'язнити, оскільки той займався шахрайством, будучи на посту глави НБУ. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у заявив представник профспілки «Народна солідарність», активіст Майдану Олексій Кляшторний.

«Люди сьогодні скандують під Генпрокуратурою: «Кубіва - на нари!», оскільки він - один із тих, хто ошукав інших учасників Майдану. Кому - війна, а кому - мати рідна. Є багато речей, пов'язаних з роботою компанії Кубіва, Парубія та заступника глави КМДА, як так званого коменданта Майдану. Багато можна говорити про кошти, які пожертвували люди, про борги, які залишилися на різних підприємствах, що фізично обслуговували Майдан. Але зараз це не головна тема, хоча всі ці речі ГПУ потрібно було б розслідувати, адже коли хтось стояв щиро на морозі, інші на цьому наживалися», - зазначив він.

За словами активіста Майдану, сьогодні найголовніше - притягнути до відповідальності Кубіва за зубожіння громадян всієї України. Нас обікрали, ми стали вдвічі біднішими, люди зубожіли. З осені їм не буде за що оплатити комунальні послуги, які суттєво подорожчали, а все це зроблено для того, щоб хтось мав сьогодні кошти проводити передвиборну кампанію на дострокових парламентських виборах. Вони під галас революції, під галас війни підняли дуже великі гроші», - заявив він.

Кляшторний також підкреслив, що сьогоднішня акція - не разова, її головна мета - надати публічність процесу. «Головне, щоб про це знали і говорили люди. Адже сьогодні працюють спеціальні соціальні технології, і люди говорять тільки про війну на Донбасі, про смерті, люди в жаху. А під галас проводяться шахрайства», - підкреслив він.

Варто зазначити, що мітинг, який проходив біля будівлі Генеральної прокуратури України, вже завершився.

Як повідомляв ForUm, сьогодні лідери громадських організацій Києва провели акцію ганьби для екс-глави Національного банку України Степана Кубіва.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1773