Бізнесмен Сергій Курченко заявив, що немає ніяких підстав для розірвання угоди з купівлі Українського медіахолдингу (УМХ). Про це він сказав в інтерв'ю російській «Независимой газете».

«І я сам, і Борис Ложкін неодноразово заявляли, що угода була абсолютно прозора і претензій ні в кого немає, - каже Курченко. - Купівля УМХ проводилася із залученням висококваліфікованих юристів, у тому числі великих міжнародних фірм, які структурували і проводили операцію згідно з нормами чинного законодавства. Немає абсолютно ніяких підстав для розірвання цієї угоди, вона була вигідна кожній зі сторін».

Він також спростував інформацію про те, що видавничий дім Forbes відкликав у УМХ ліцензію на видання журналу.

«Звичайно ж, ніякого відкликання ліцензії не було і немає, - зазначив бізнесмен. - Було багато розмов. Проблема в першу чергу полягала в тому, що власник бренду був стурбований нестабільною обстановкою в Україні, тому сумнівався у прибутковості видання в цілому і доцільності виходу журналу «Форбс» в умовах кризи. Але практика показала, що його побоювання були марними: журнал, як і раніше, виходить, його рейтинг зростає, аудиторія розширюється, редакція працює в штатному режимі. Ми зацікавлені у плідній і довгостроковій співпраці із засновником, і я впевнений у взаємній зацікавленості».

За словами Курченка, УМХ стабільно працює, і продавати його активи він не має наміру, навіть якщо виникне підвищений інтерес до нього з боку інших гравців ринку.

Він також зазначив, що кредит в Укрексімбанку обслуговується в нормальному режимі.

«Кошти залучені в Укрексімбанку на досить жорстких для позичальника умовах, - каже Курченко. - Досить сказати, що кредит забезпечений заставною масою, що у кілька разів перевищує суму кредиту. Але наш кредит обслуговується в нормальному режимі. Єдиний форс-мажор - через падіння гривні довелося здійснити дострокове погашення його частини, щоб не перевищувати загальний ліміт за кредитною лінією, встановлений у гривні».

Курченко також зазначив, що бачить позитивними перспективи «Металіста».

«Перспективи «Металіста» мені видаються дуже позитивними, - сказав бізнесмен. - Особливий акцент ми плануємо зробити на розвитку програм дитячого спорту, спортивної освіти молоді. Фінансування футбольної академії «Металіста» буде суттєво збільшене».

«Інша справа - політика клубу, - каже він. - Зовсім недавно я затвердив Ігоря Рахаєва на посаді головного тренера, і цей крок був дуже позитивно сприйнятий командою - сподіваюся на успішне і довгострокове співробітництво з ним. Дуже важливо працювати із вболівальниками. Я, наприклад, вважаю, що вболівальники повинні бути тісніше залучені до управління клубу - адже це найбільш небайдужі до її долі люди. Тому в найближчому майбутньому ми плануємо створити і підписати «Хартію вболівальників», основоположний документ, який дозволить нам співпрацювати більш тісно, уважніше ставитися до сподівань та ідей уболівальників нашого футбольного клубу».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45