Для губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського є вигідним продовження військових дій на сході України. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Дмитро Джангіров.

«Я не впевнений, що була пряма заява Коломойського про його відмову підтримувати план Президента щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, адже він рідко буває в Україні. Звичайно, він міг приїхати на зустріч з Президентом. Він украй рідко буває в адміністрації. Це пояснюється тим, що на суді в Нью-Йорку він сказав, що є громадянином Ізраїлю», - сказав Джангіров.

Але, на думку експерта, глава Дніпропетровської ОДА дійсно не підтримує вирішення конфлікту на сході найближчим часом.

«Коломойський - головний бенефіціар воєнних дій. У нього є велика приватна армія. Батальйони, створені в Дніпропетровській області, не підкоряються керівництву АТО. Розпочався уже процес «віджиму» власності з допомогою цих збройних формувань. Плюс постачання армії від компаній Коломойського, які проводяться без тендеру. Можна ще довго описувати вигоди губернатора, для якого, як сказав Брехт, «життя триває, поки йде війна». Тому не обов'язково, щоб він відкрито заявив про те, що не підтримує мирний план. За негативною реакцією батальйонів, які він фінансує, можна судити, що думка їхнього господаря така сама», - вважає він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42