Влада США вже підготувала додаткові санкції щодо Росії, і вони можуть бути швидко введені в дію, заявила представник Держдепартаменту Марі Харф.

«Додаткові санкції у нас є, вони готові до застосування. Ми продовжуємо переговори з Європою, і, якщо будемо готові в певний момент, ми зробимо це. Вони (санкції) можуть бути введені дуже швидко», - сказала Харф.

За її словами, Вашингтон вважає позитивним кроком рішення Москви скасувати дію дозволу на використання збройних сил в Україні, але чекає більш активних дій, передає РІА «Новости».

Нагадаємо, США 28 квітня розширили санкційний список, включивши до нього сімох росіян та 17 компаній. Таким чином, у цьому списку - майже 50 політиків і підприємців з Росії, в тому числі Криму, та з України. ЄС у свою чергу також розширив санкційний список росіян ще на 15 осіб.

12 травня ЄС додатково включив до «чорного списку» трьох російських діячів, чотирьох представників місцевої влади Криму і шістьох прихильників федералізації України. У санкційний список ЄС нині входять 83 громадянина Росії та України, дві компанії.

Також Австралія запровадила санкції проти 50 росіян та 11 підприємств через ситуацію в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

92