Після підписання економічної частини Угоди про асоціацію України з ЄС все залежатиме від внутрішньої економічної політики України. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції на тему: «Чи готова Україна до економічної асоціації з ЄС?» висловив голова комітету економістів України Андрій Новак.

«27 червня ми підпишемо угоду, а з 28 числа почнеться «домашнє завдання» для України. Як вона його виконуватиме, залежить від неї. Водночас можливості, які відкриває підписання угоди з ЄС, набагато більші й ширші, і для української влади, і для українських підприємств, і громадян», - вважає Новак.

Крім того, на його думку, немає нічого поганого в тому, щоб українські підприємства сертифікували свою продукцію відповідно до стандартів ЄС.

«Стандарти якості ЄС - загальноприйняті для всієї планети. Тоді як стандарти якості Митного союзу, наприклад, визнаються тільки країнами МС. Що вигідніше українським виробникам - сертифікувати свою продукцію за європейськими стандартами і мати можливість торгувати по всьому світу або використовувати стандарти якості МС і не торгувати в МС, оскільки Росія постійно веде торговельні війни? Відповідь очевидна», - підсумував Новак.

Нагадаємо, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що ЄС готовий підписати економічну частину Угоди про асоціацію в Брюсселі 27 червня.
 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

584