Спікер Ради федерації РФ Валентина Матвієнко заявляє, що на сьогодні немає необхідності вводити в Україну російських «миротворців».

Про це вона сказала журналістам за підсумками засідання Ради Федерації, на якому було прийнято рішення скасувати дозвіл президенту Росії Володимиру Путіну використовувати збройні сили РФ на території України.

«На сьогодні, на мій погляд, немає необхідності вводити якийсь миротворчий контингент. Все-таки це українська внутрішньополітична криза, і в рамках переговорного процесу Київ і південний схід повинні знайти взаємоприйнятні рішення», - сказала Матвієнко, відповідаючи на запитання, чи збирається РФ на прохання терористів з так званих ЛНР і ДНР ввести «російських миротворців», повідомляє «УНІАН».

Як підкреслила Матвієнко, важливо, що бойові дії припинені, і важливо, щоб з того чи іншого боку не було провокацій, які могли б зірвати мирний процес.

Нагадаємо, 25 червня Рада Федерації скасувала свою постанову від 1 березня, що дає президенту Росії право використовувати Збройні сили РФ в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом