Губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський може бути незадоволений переговорами Президента Петра Порошенка з представниками сходу. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор Інституту стратегічної політики Юрій Кочевенко.

«Губернатор Дніпропетровської області не є чиновником у повноцінному розумінні цього слова незалежно від особистості. Це по суті один із господарів країни і у нього є своя позиція. Крім адміністративних джерел впливу, у нього є й інші важелі, як в одного із найбагатших людей країни, які контролюють економіку, а значить і частину політичної еліти», - сказав Кочевенко.

На його думку, у Коломойського дійсно можуть бути причини для невдоволення мирним планом Президента, але про це можна буде судити, тільки якщо він публічно висловить свою незгоду.

«Якщо інформація про те, що Коломойський відмовився підтримувати план Президента щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, правдива, то, можливо, виникли деякі розбіжності. Але це стосується не принципів самого мирного плану, а якихось непублічних кулуарних домовленостей, покликаних дати можливість деяким групам зберегти своє обличчя і вийти із ситуації без втрат. Їм можуть дозволити залишитися при своєму. Я маю на увазі частину політичної еліти і фінансово-промислової групи, які підтримували сепаратизм. Можливо, вони ведуть торг з Президентом. Ця ситуація може бути обурливою для Коломойського», - припускає політолог.

Нагадаємо, директор Українського філіалу Інституту країн СНД Денис Денисов заявив, що Ігор Коломойський сприяє ескалації конфлікту на сході країни, щоб отримати активи промислових підприємств Донбасу.

«Зараз виїжджаю з Донецька в Дніпропетровськ. Представники ДНР підтвердили, що Коломойський не підтримав мирний план Президента. Його батальйони не припиняли вогонь. Він може заявляти про те, що виступає за мирне вирішення конфлікту, але його дії свідчать про протилежне», - сказав Денисов.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом