Кабінет Міністрів має намір лобіювати інтереси українських товаровиробників на європейському та інших ринках. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду в середу.

«Україна живе в нових політичних, економічних реаліях. Ми повинні це усвідомити. Нам потрібні нові ринки. Саме для цього протягом місяця я буду особисто збирати всі підприємства-експортери, що постачають (свої товари. - Ред.) як в ЄС, так і на ринки СНД та інших країн, щоб визначитися за кожним із них, де ми можемо отримати додатковий ринок», - сказав він.

За його словами, було прийнято рішення щодо того, що економічний блок уряду повинен відвідувати ці ринки з метою лобіювання українських інтересів.

«І ми прийняли рішення: нема чого сидіти в Києві. Економічний блок уряду разом із прем'єр-міністром збереться і поїде по всіх перспективних ринках, по всіх країнах, де ми лобіюватимемо інтереси українських промисловців, компаній, українського товару та України в цілому», - заявив Яценюк.

«Хочу чітко заявити позицію уряду: ми підтримуватимемо національний капітал, нацкомпанії, нацвиробника всіма засобами і методами, за допомогою політичного та економічного діалогу, щоб збільшувати обсяги експорту української продукції, диверсифікувати ринки, створювати нові робочі місця, підняти якість та конкурентність української продукції», - додав прем'єр-міністр.

 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом