Два місяці, що тривала антитерористична операція на сході країни, не дали позитивних результатів. Про це повідомив президент Центру «Політика» Ігор Попов у ході онлайн-трансляції «Inpress-клуб» на тему: «Донбас: війна чи мир?».

«Кращого плану щодо мирного вирішення конфлікту на сході, ніж запропонував Президент, у нас на сьогодні немає. Два місяці, коли ми намагалися вирішити питання військовими методами, не спрацювали. Більш того, це не принесло військової перемоги, однак принесло інформаційну поразку», - сказав Попов.

На думку політолога, можна ігнорувати всіх тих людей, які називають себе ДНР, але реалії такі, що «після двох місяців війни, української влади немає на переважній території Донецької та Луганської областей».

«Українські губернатори і керівники бояться заїжджати в Луганськ та Донецьк і перебувають за межами обласних центрів. Більшість населення цих областей реально проживає на території, яка не контролюється українською владою. Більшість населення просто перелякані і чекають миру, ті, хто визначився зі своїм ставленням. На жаль, більшість не підтримує київську владу, і цей відсоток зростає», - стверджує він.

Експерт додає, що провести соціологічне опитування зараз на Донбасі неможливо. «Однак у спілкуванні з усіма знайомими із проукраїнського активу з'ясовується, що переважна більшість просто були змушені виїхати з регіону, тому що вони там залишалися в меншості, і це було просто небезпечно. І вони зараз виїхали або до Києва, або до Дніпропетровська, або взагалі за кордон. А решта все більше підтримують дії сепаратистів, або Росію, яка їм подобається більше, ніж українське керівництво», - констатує Попов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221