На кордоні Харківської та Луганської областей з'являться нові блокпости.

Про це, як повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації, заявив заступник голови - керівник апарату ОДА Василь Хома під час робочого візиту до Куп'янського району, де разом із представниками Служби безпеки України, МВС та Харківського прикордонного загону оглянув території, що межують з Луганською областю.

«Ми зробили такий оглядовий об'їзд для того, щоб визначити, де будуть розташовуватися стаціонарні, базові і пересувні блокпости», - сказав Хома.

За його словами, додаткові блокпости необхідні для того, щоб перекрити основні дороги з Луганської в Харківську область для осіб, які можуть дестабілізувати обстановку й ускладнювати ситуацію на території регіону.

«Мирна ініціатива, з якою виступив Президент, не сприймається членами НВФ, - зазначив заступник керівника області, - за три дні перемир'я було скоєно більше трьох десятків нападів на блокпости, був обстріл, є поранені й убиті. Ми повинні бути готові до того, що вони не складуть зброю і продовжать воювати».

Завершити облаштування блокпостів планується до кінця наступного тижня.

Раніше повідомлялося, що в Харківській області всі пункти пропуску на кордоні з Росією будуть обладнані чотириметровими інженерними ровами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом