Україна готова провести технічні консультації з Росією щодо імплементації економічної частини Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністра Арсеній Яценюк.

«Росія, як завжди, нервово реагує на будь-яку євроінтеграцію України. Заяви російського керівництва про те, що вони закриватимуть російський ринок у тому разі, якщо Україна підпише економічну частину Угоди з ЄС, не мають під собою жодного економічного підґрунтя», - сказав Яценюк.

За словами прем'єр-міністра, «для зняття застережень з цього питання», Україна готова провести публічні технічні консультації щодо імплементації Угоди.

«Нехай нам росіяни скажуть, у чому її ризик для них», - зазначив прем'єр.

Він додав, що йому ця ситуація нагадує 2005 рік, коли Україна вступала до СОТ.

«Ті ж фрази і цитати звучали з російського боку, тільки щоб не допустити Україну до членства в СОТ. При цьому Росія сама на випередження йшла з метою вступити першою до цієї організації», - сказав глава уряду.

«Тому хочемо провести технічні консультації. Ми хочемо зрозуміти, чим європейська якість товарів загрожує так нашим північним сусідам», - резюмував Яценюк.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко заявив, що Україна готова підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом у повному обсязі не пізніше 27 червня.

Президент РФ Володимир Путін сподівається на початок консультацій у зв'язку з намірами України підписати Угоду про асоціацію з ЄС і розраховує, що російській стороні вдасться донести до партнерів свої побоювання

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34