Служба безпеки України вирішила виплатити винагороду в розмірі 100% місячного грошового забезпечення своїм співробітникам за участь в антитерористичній операції.

Про це йдеться в наказі глави СБУ Валентина Наливайченка від 12 червня.

Згідно з ним, військовослужбовцям підрозділів Центрального управління, органів, закладів СБУ та Штабу Антитерористичного центру за безпосередню участь в АТО, здійснення заходів щодо забезпечення правопорядку на державному кордоні, відбиття збройного нападу на об'єкти, що охороняються, звільнення цих об'єктів у разі захоплення або спроби насильного заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою буде виплачено винагороду в розмірі 100% місячного грошового забезпечення, але не менше 3 000 гривень з розрахунку на місяць.

Винагороду виплачуватимуть з дня фактичного початку участі службовця в операціях та заходах АТО, а припиняти виплату з дня завершення такої участі, передають «Українські новини».

Виплата винагороди здійснюватиметься за наказами першого заступника глави СБУ - керівника Антитерористичного центру на підставі мотивованих рапортів керівників підрозділів Центрального управління, органів, закладів СБУ, Штабу Антитерористичного, погоджених начальником Штабу або особою, яка виконує його обов'язки.

Рішення про виплату застосовується з 1 травня поточного року.

Нагадаємо, Міністерство оборони розпочало виплату надбавок військовослужбовцям, які задіяні в антитерористичній операції на сході України, з 15 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55