У Дніпропетровській ОДА не підтверджують і не спростовують інформацію про відмову губернатора Ігоря Коломойського підкорятися плану Президента щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, щоб українці самі змогли додумати його позицію. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

«Представники губернатора Дніпропетровської області поки не підтвердили і не спростували інформацію про те, що Коломойський відмовився підтримувати план Президента щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Я не виключаю, що це робиться навмисно, щоб люди інтерпретували це так, як їм хочеться. Це свідчить про те, що Коломойський зацікавлений створювати враження, що він головний борець із сепаратистами, а не Порошенко», - сказав Погребинський.

На думку політолога, це допоможе голові Дніпропетровської області посилити свою репутацію в «партії війни».

«Коломойський створює потенційну опору громадської думки. Це додаткова проблема для Порошенка. Якщо Президент захоче звільнити нинішнього губернатора, то налаштує проти себе частину тих людей, які входять у «партію війни»», - вважає експерт.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом