Технічна місія Міжнародного валютного фонду розпочала свою роботу в Україні з перевірки виконання структурних маяків.

Про це заявив керівник місії Микола Георгієв на зустрічі з міністром фінансів Олександром Шлапаком, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Особливу увагу місія приділить реформам економіки і питанням виконання бюджету. Зокрема, буде проаналізовано як поточний стан виконання бюджету за перші п'ять місяців 2014 року, так і в перспективі до кінця року.

Шлапак зазначив, що українська сторона готова до співпраці і додав, що зараз активно ведеться робота з формування бюджету 2015 року.

Нагадаємо, оціночна місія до кінця липня представить доповідь на засіданні Ради директорів МВФ, і вже за результатами засідання Україна отримає чи не отримає другий кредитний транш. Йдеться про близько 1,4 млрд дол. Час можливого надання грошей - кінець липня - початок серпня.

МВФ уже заявив, що має намір продовжувати співпрацю з Україною в рамках дворічної програми стенд-бай і розраховує на широкий діалог з Петром Порошенком, а також на плідну співпрацю з новим главою Національного банку - Валерією Гонтарєвою, призначеною на цю посаду рішенням Верховної Ради 19 червня.

7 травня Україна отримала перший транш кредиту в обсязі $3,19 млрд. 1 травня рада МВФ схвалила виділення Україні кредиту в $17,01 млрд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом