В Україні є сили, що зацікавлені у продовженні військових дій на сході країни. Таку думку в коментарі Forum'у висловив голова комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, нардеп від КПУ Спиридон Кілінкаров.

«У державі все залежить від того, наскільки сильна влада. Так от, чим сильніша влада, тим більше законності і порядку в країні. А насправді все, що у нас відбувається, - це ознака слабкості влади. Коли робиться заява Президента про мирний план, а олігарх Коломойський (голова Дніпропетровської ОДА - Ігор Коломойський, - ред.) говорить про те, що ми там чогось виконувати не будемо, незрозуміло, як може вибудовуватися така система влади. У нормальній країні все це давно було б вирішено одним розчерком пера», - заявив він.

Політик підкреслив, що завжди є люди, які отримують вигоду зі складних ситуацій. «Є така народна мудрість: кому війна - кому мати рідна. Хтось страждає, а хтось заробляє. І в країні, і за її межами є зацікавлені особи в тому, щоб ця війна тривала. Адже на цій війні заробляються гроші: на постачанні палива, зброї, бронежилетів, продуктів харчування та багато чого іншого. Тим більше, все це у період військових дій робиться без тендерів. Є можливість вплинути на владу, щоб ті чи інші бюджетні кошти були переспрямовані на певні комерційні структури. Звичайно, для олігархів такого рівня це один із способів заробляти, особливо в період такої глибокої економічної кризи. У них немає ні честі, ні совісті. І те, що відбувається на сході, - вони дивляться по телевізору, а іноді й самі все це показують», - упевнений нардеп.

«Подивіться на надання інформації. Всі розуміють, що сьогодні треба всі сили спрямувати на деескалацію конфлікту, а багато ЗМІ просто підігрівають конфлікт, тією чи іншою мірою підтримуючи діяльність політиків, спрямовану на те, аби миру не було. Це ненормальна позиція для здорового суспільства. Люди хочуть, щоб усе це протистояння якнайшвидше закінчилося. А ті, хто цього не хочуть, зацікавлені в першу чергу заробити на цій війні», - підсумував Кілінкаров.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74