Україна зобов'язана терміново зайнятися розвитком державних програм щодо альтернативної енергетики.

Про це в ході прес-конференції на тему: «Альтернативні енергії: шлях до енергонезалежності». Питання: Які країни Європи найбільш успішно розвивають «нову» енергетику? Чи може альтернативна енергетика допомогти в боротьбі з економічною кризою і забезпечити Україні велику енергетичну незалежність? Яка собівартість подібних проектів? Що є найбільш рентабельним із напрямів?» заявив голова Комітету енергетичної незалежності України, експерт з енергетичних питань Іван Надєїн, передає кореспондент Forum'у.

«Особливо це стосується вітроенергетики, використання нетрадиційних видів палива та біомаси», - упевнений експерт.

Не бачить подальшого розвитку економіки країни без заміни російського газу на власні замінні ресурси і виконавчий директор міжфракційного депутатського об'єднання «За енергетичну незалежність України» Сергій Савчук.

За розрахунками експерта, якщо протягом 2015 року Україна зможе знайти заміну хоча б 1 млрд кубометрів російського газу в чинних цінах, це дозволить заощадити країні 385 млн доларів.

«Україна - аграрна країна, і у неї є колосальний потенціал для виробництва біоенергії. Біомасу можна засівати на площах до 5 млн гектарів, ми можемо буквально «вирощувати тепло», - заявив Савчук.

Крім того, на думку експертів, Україні необхідно в терміновому порядку провести загальний аудит у промисловості для зниження її енергоємності.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом