Європейський Союз вітає пропозицію президента РФ Володимира Путіна Раді Федерації скасувати постанову про використання ЗС РФ в Україні і сподівається на невідкладну реалізацію цих кроків.

Про це заявила Майя Косьянчич, офіційний представник глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон.

«ЄС постійно закликав Росію скасувати дозвіл Ради Федерації про використання сили в Україні. Ми вітаємо кроки, зроблені президентом Путіним у цьому напрямі, і сподіваємося, що вони будуть виконані невідкладно», - заявила Косьянчич, повідомляє РІА «Новости».

Вона зазначила, що Євросоюз «також закликає Росію підтримати застосування мирного плану, поданого Президентом України Петром Порошенком, і вжити ефективних заходів для припинення потоку незаконних бійців, зброї та обладнання через кордон в Україну, вплинути на членів незаконних воєнізованих формувань, щоб вони припинили насильство, і продовжити відведення військ у прикордонному районі».

«Це значно сприятиме деескалації ситуації і відкриє шлях до політичного розв'язання цієї кризи», - сказала представник глави дипломатії ЄС.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 24 червня, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін запропонував Раді Федерації скасувати постанову про використання Збройних сил РФ на території України.

Постанова РФ від 1 березня давала главі російської держави згоду «на використання Збройних сил РФ на території України до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні». Її було ухвалено за зверненням президента, «виходячи з інтересів безпеки життя громадян Російської Федерації та особового складу військового контингенту Збройних сил РФ, що дислокується відповідно до міжнародних договорів на території України (Автономна Республіка Крим), згідно з пунктом «г» ч.1 ст.102 Конституції Російської Федерації».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26