Віктор Пшонка на своїй сторінці у Фейсбуці виклав деталі слідства у справі про викрадення черниць Києво-Печерської лаври, натякнувши на всіх винних у цьому злочині.

Він зазначив, що «змушений відкрити завісу слідства у цій справі», оскільки виявився фігурантом цинічних і бездумних пліток щодо цього злочину, пишуть «Известия».

За його словами, в перші години після того, що сталося, органам внутрішніх справ м. Києва, які вели слідство, вже було відомо про можливих організаторів і виконавців цього викрадення.

«Черниці ж були втягнуті в цю аферу, не з їхньої волі, до кінця не усвідомлюючи, на що здатні їхні ж колеги. Суть в тому, що брудна історія про гроші нібито на автомобілі за заниженою вартістю, про шахрайку, яка донині перебувати в розшуку, і про причетність до зникнення черниць бізнесмена Сергія Бута (у справі є результати експертиз та інші докази), а також представника духовенства Олександра Драбинка, на жаль, є правдивою», - написав Пшонка.

Разом із тим він додав, що не знає на якій стадії зараз перебуває розкриття цього злочину.

«Що сталося з цією справою сьогодні? - потрібно запитати у слідчих. Якщо її закрили - то це не просто посадовий злочин, це явна фальсифікація та умисел. Якщо її закрили або просто припинили розслідування - то значить, це комусь дуже потрібно. Потрібно, щоб приховати сліди своїх злочинів», - зазначив Пшонка.

Він також повідомив, що про причетність митрополита Олександра (Олександра Драбинка) до цього злочину першими заявили журналісти, незважаючи на те, що органи слідства на прохання церковного керівництва, у своїх коментарях, максимально толерантно інформували ЗМІ як про час, так і про результати слідства, щоб не допустити можливої дискредитації церковнослужителів на тлі цього «неприємної і неприйнятної події».

«Статус свідка Драбинка в цій кримінальній справі уже сам собою свідчить, що він мав якийсь стосунок до цієї справи. Знав, може, бачив, може, розумів. І що вже зовсім точно, грав у цій справі свою, тільки йому відому гру», - написав Пшонка.

Він також підтвердив, що разом із Захарченком був на зустрічі з Блаженнійшим.

«Що ж стосується мене особисто, то я кілька разів, не рахуючи офіційних подій, зустрічався з Митрополитом Володимиром. Одна із зустрічей була на його прохання, він запросив нас із Захарченком, аби поговорити про подробиці цієї справи. Блаженнійший почув правду і просив поблажливості до Олександра. Блаженнійший по-батьківськи намагався захистити свого вихованця (Олександра Драбинка) від обурення, як церкви, так і громадськості, сподіваючись на каяття і розсудливість останнього. Чого, на жаль, судячи з усього, так і не сталося... користуючись слабкістю і безграничною любов'ю Блаженнійшого, Олександр Драбинко продовжує чинити не по-церковному», - зазначив Пшонка.

Крім того, він також спростував інформацію про те, що одна з черниць є його кумою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43