У планах щодо співпраці України та Європейського Союзу є створення окремої регіональної програми спеціально для південно-східних областей. Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Forum'у розповів директор департаменту ЄС Міністерства закордонних справ України Всеволод Ченцов.

«Якщо говорити про те, що конкретно південний схід міг би отримати від взаємодії з ЄС, то у нас є намір, який підтримує ЄС, створити окрему програму для цих регіонів. Вона стосуватиметься і інвестиційного портфеля, і якихось цільових заходів з підтримки ключових секторів економіки. Це може здійснюватися також на двосторонньому рівні», - вважає представник МЗС.

За словами Ченцова, з серйозними пропозиціями щодо такої економічної взаємодії вже виходила Німеччина. При цьому він зазначив, що ідея розвиватиметься і надалі. «Це все в силі. Цим ми і будемо займатися», - підкреслив Ченцов.

Нагадаємо, 23 червня Рада ЄС завершила підготовку до підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Україною 27 червня.

Президент України Петро Порошенко має намір особисто поставити підпис під економічною частиною Угоди про асоціацію Україна-ЄС 27 червня в Брюсселі.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом