Бронежилети з комірцевим і паховим захистом не закуповуються, виходячи з побажань військових, заявив виконувач обов'язків директора Департаменту державних закупівель Міністерства оборони України полковник Олександр Данильчик.

«Виходячи з побажання солдатів, щоб підвищити мобільність військовослужбовців, було прийнято рішення не купувати комірцевий і паховий захист, які сковують дії бійця», - сказав він, повідомляють «Українські новини».

Також, за словами Данильчика, рішення не купувати повний комплект захисту продиктовано і високою вартістю останнього.

Бронежилет з комірцевим і паховим захистом коштує 4 900 гривень, а без них - 4 200 гривень.

У свою чергу представник науково-виробничого підприємства «Темп-3000» (Київ), що займається виробництвом бронежилетів, Микола Стельмах вважає таке рішення помилкою.

«Коли уламки потрапляють в грудну частину бронежилета, то дуже часто відлітають саме вгору, вражаючи зону коміра», - пояснив він.

На думку Стельмаха, основною метою відмови Міноборони від бронежилета з повним комплектом захисту є його здешевлення.

Нагадаємо, Національна гвардія планувала отримати за контрактом з однією із європейських країн три тисячі бронежилетів шостого ступеня захисту і сім тисяч кевларових касок 31 травня - 1 червня.

13 червня у Міноборони пообіцяли, що бійці, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України, будуть повністю забезпечені бронежилетами протягом 10 днів, а до середини серпня бронежилетами буде забезпечена вся українська армія.

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження у зв'язку з незаконним призупиненням закупівлі бронежилетів Антимонопольним комітетом України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122