У Раді національної безпеки та оборони (РНБО) запевнили, що так звана Донецька народна республіка не виступає стороною переговорного процесу. Про це повідомив представник інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий на прес-конференції.

«Триває робота тристоронньої контактної робочої групи за участю представників України, ОБСЄ та РФ щодо реалізації мирного плану Президента України Петра Порошенка. Робота групи триває, її дуже позитивно оцінено міжнародними партнерами», - зазначив він, повідомляє «УНІАН».

«Другий президент України Леонід Кучма представляє українську сторону в роботі тристоронньої контактної групи», - заявив представник РНБО.

За його словами, українська сторона офіційно не веде і не проводитиме переговори з членами незаконних збройних формувань. «Так звана «ДНР» не є стороною переговорів», - підкреслив Чеповий.

Нагадаємо, в понеділок, 23 червня, у Донецькій обласній державній адміністрації відбулися багатосторонні переговори між представниками України, самопроголошених Донецької та Луганської народних республік і Російської Федерації.

Другий президент України Леонід Кучма, який бере участь у переговорах у Донецьку для врегулювання ситуації на сході країни, повідомив, що сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня.

Заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий заявив, що українську сторону на переговорах у Донецьку 23 червня представляв тільки екс-президент Леонід Кучма.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59