Призов на військову службу громадян, які проживають у Кримському федеральному окрузі і Севастополі, як очікується, почнеться навесні 2015 року.

Про це повідомив заступник начальника головного організаційно-мобілізаційного управління Генштабу Збройних сил РФ генерал-майор Євген Бурдинський.

«Нині з усіх суб'єктів країни тільки в Криму немає призову громадян в армію та на флот, а також інші силові структури. Організація призовної кампанії в Криму і Севастополі почнеться, як ми плануємо, навесні 2015 року», - сказав Бурдинський.

За його словами, в цей час у військкоматах Криму йде так званий перехідний етап, передає «Інтерфакс-Україна»

«Реорганізуються військкомати відповідно до нової штатної структури, уточнюється облік призовних ресурсів, увідповіднюється нормативна база з російським законодавством», - уточнив генерал.

Бурдинський зазначив, що призов кримчан у російську армію почнеться на підставі відповідного рішення керівництва країни.

Раніше т.в.о. воєнкома Криму Сергій Варавва повідомив журналістам, що всі сім військкоматів Криму працюють у штатному режимі. «Зараз у нас перехідний період, ми приводимо нормативно-правову базу у правове поле Росії. У законодавстві України і Росії є істотні розбіжності. Зокрема, призовний вік в Україні становить до 25 років, а в Росії - до 27», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67