Українська сторона готова без затримок провести ратифікацію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і розпочати імплементацію цього документа. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив директор департаменту ЄС Міністерства закордонних справ України Всеволод Ченцов.

«Наше міністерство відповідальне за процес підписання Угоди про асоціацію. Відповідно, ми вже зараз проводимо процес підготовки пакета документів для його ратифікації. За нами затримки не буде. Тому відразу після підписання ми маємо намір внести ці документи на розгляд причетних міністерств і відомств, потім на розгляд парламенту», - повідомив Ченцов.

За його словами, зважаючи на комплексність документа, всі можливі наслідки повинні детально проаналізувати експерти, в тому числі і з ЄС та РФ. Крім того, Ченцов розповів, як буде проходити імплементація Угоди.

«Зараз Міністерство економіки, яке є провідним у цій сфері, розробляє дворівневий підхід. Тобто це розробка національної програми імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, в якій проходив би аналіз стану справ у кожній з галузей, які є предметом правового врегулювання Угоди про асоціацію. Також будуть визначатися кошти для подолання наявних на сьогодні «розривів» з метою досягнення стандартів, що є в Європейському Союзі та передбачені самою Угодою. На основі цієї національної програми розроблятимуться щорічні, напевно, плани імплементації. Безпосередньо в цих планах будуть визначатися конкретні заходи, виконавці та терміни їх реалізації», - повідомив представник МЗС.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко має намір особисто поставити підпис під економічною частиною Угоди про асоціацію Україна-ЄС 27 червня в Брюсселі.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом