У Раді Федерації підтвердили, що отримали звернення президента РФ про відкликання згоди на використання збройних сил РФ в Україні і розглянуть його 25 червня на засіданні.

«До Ради Федерації надійшло звернення президента, завтра на засіданні ми його розглянемо», - повідомив член комітету ради федерації з оборони і безпеки Валерій Шнякін.

Заступник голови міжнародного комітету Андрій Клімов повідомив також, що РФ може розглянути пропозицію Путіна про скасування постанови РФ «Про використання Збройних сил РФ на території України» на засіданні 25 червня. Він вважає, що сенатори підтримають пропозицію глави держави. «Швидше за все, документ буде розглянуто 25 червня на пленарному засіданні», - сказав політик, повідомляє РІА «Новости».

Коментуючи рішення глави держави, сенатор зазначив, що «це означає, що у глави держави є підстави вважати, що ситуація (в Україні) входить у політичне русло, почалися переговори, прийнято рішення про припинення вогню».

Він наголосив, що подібне рішення також приймається для того, щоб наші опоненти не спекулювали на «псевдоагресії Росії щодо України». Він вважає, що це питання потрібно розглядати невідкладно.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 24 червня, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін запропонував Раді Федерації скасувати постанову про використання Збройних сил РФ на території України.

Постанова РФ від 1 березня давала главі російської держави згоду «на використання Збройних сил РФ на території України до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні». Її було ухвалено за зверненням президента, «виходячи з інтересів безпеки життя громадян Російської Федерації та особового складу військового контингенту Збройних сил РФ, що дислокується відповідно до міжнародних договорів на території України (Автономна Республіка Крим), згідно з пунктом «г» ч.1 ст.102 Конституції Російської Федерації».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом