Степана Кубіва, Олега Махніцького та Андрія Дещицю покликали на посади, до яких вони не були готові.

Таку думку Forum'у висловив директор Інституту української політики Кость Бондаренко, коментуючи досягнення і кар'єрні перспективи колишніх керівників НБУ, ГПУ і МЗС.

«У них було дуже мало часу, щоб чимось запам'ятатися. В активі Дещиці невдалі переговори в Женеві і пісенька під стінами посольства РФ. У Махніцького - непослідовність в прийнятті рішень Генпрокуратурою і нездатність ГПУ стежити за тим, щоб законодавство не порушувалося. У Кубіва - активне зростання курсу долара, падіння гривні, а також заяви, що ми не платитимемо борги РФ, оскільки ми їм нічого не винні», - пояснив він.

Бондаренко додав, що кожен з екс-чиновників є непоганою людиною і професіоналом, але вони були призначені не на свої місця і невчасно.

«Дещиця міг би бути хорошим послом у Польщі, Угорщині, Фінляндії або в іншій країні, де не потрібно напружуватися, а потрібно лише вести звичайну бюрократичну дипломатичну роботу. Махніцький - дуже непоганий працівник прокуратури середньої ланки. Можливо, років через десять він міг би дослужитися до заступника генпрокурора, генпрокурора. Сьогодні йому занадто рано. Кубів міг очолювати банк у другій десятці, і досить непогано розвивати бізнес, але він - не та людина, яка готова була очолити НБУ. Така неготовність призводить до того, що люди починають робити помилки», - упевнений експерт.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

904