Українська політична колода досить маленька і у Степана Кубіва, Олега Махніцького та Андрія Дещиці є політичне і професійне майбутнє. Про це Forum'у сказав президент аналітичного центру «Політика» Ігор Попов, коментуючи досягнення та кар'єрні перспективи колишніх керівників НБУ, ГПУ і МЗС.

«Здійснюючи кадрові призначення, Президент похвалив усіх трьох службовців. Він натякнув на велике політичне майбутнє Степана Кубіва. Зараз його кандидатуру розглядають і як можливого претендента на главу Львівської ОДА. Але це може бути не єдина пропозиція від Президента. С. Кубів, можливо, і зробив якісь помилки в фінансах, перебуваючи на посаді глави НБУ, але, як я розумію, не посварився з нинішньою владою. І тому пропозиції будуть цікавими», - вважає експерт.

Що стосується Дещиці, то Попов зазначив, що він є кадровим дипломатом, і йому пророкують хороше професійне майбутнє. «Це або одна з країн, таких як Німеччина, Канада, США, або представництво у солідній міжнародній організації - в Раді Європи, ОБСЄ, ЄС. Але, звичайно, - це буде західний вектор, і ніяк не східний. І навряд чи його пошлють у Росію», - пояснив він.

«Олег Махніцький, швидше за все, працюватиме радником Президента, а також передаватиме справи новому генпрокурору. І можливо, буде працювати в своїй партії (ВО «Свобода» - Ред.), - прогнозує експерт.

Попов зазначив, що «в Україні політична колода досить маленька, тому цих людей можуть запросити в органи влади цієї команди. А ротація неминуча через 6-9 місяців, а також за будь-якого нового формату коаліції або влади», - підсумував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом