Сьогодні, 23 червня, в Донецьку відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану Президента щодо врегулювання ситуації на сході України, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

В АП зазначили, що мета засідання - визначення етапів реалізації мирного плану.

Очікується, що в переговорах у Донецьку візьмуть участь Спеціальний представник Чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і Надзвичайний і Повноважний посол Російської Федерації Михайло Зурабов. За дорученням Глави держави в засіданні візьме участь другий президент України Леонід Кучма.

Перед від'їздом контактної групи в Донецьк Президент України Петро Порошенко прийняв її учасників у Києві. «Участь Леоніда Кучми свідчить про високу увагу Президента України до цієї місії», - заявив Глава Української держави.

У зв'язку із захопленням регіональних відділень Національного банку та Державного казначейства Петро Порошенко віддав доручення забезпечити соціальні виплати через Київ. Президент України також висловив упевненість, що в разі звільнення будівель регіональних представництв НБУ і Держказначейства та припинення захоплення інкасаторських автомобілів соціальні виплати вдасться відновити на місцях.

Перше засідання Тристоронньої контактної групи відбулося 8 червня в Києві. Тоді Україну представляв посол України в Німеччині Павло Клімкін, нещодавно призначений Міністром закордонних справ України.

За дорученням Глави держави сьогодні в Люксембурзі на засіданні Ради ЄС із закордонних справ Павло Клімкін представить мирний план Президента щодо врегулювання ситуації на Сході країни.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

20 червня Порошенко презентував свій мирний план врегулювання ситуації в східних регіонах країни, який включає 15 пунктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом