Екс-глава МЗС Андрій Дещиця може бути затребуваний на радикальному фланзі української політики, а у Степана Кубіва та Олега Махніцького кар'єрні злети вже позаду. Про це в коментарі Forum'у сказав директор українського Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи досягнення і можливе майбутнє колишніх керівників НБУ, ГПУ і МЗС.

«Якщо говорити про цю трійцю екс-камікадзе, то у Дещиці є якась кар'єрна перспектива, і то завдяки розспівуванню пісень біля посольства РФ. Це багатьом сподобалося. І Дещиця запам'ятається на посаді глави МЗС не успіхами в дипломатії, а успіхом у виспівуванні анти-путінської речівки ультрас», - пояснив він.

Карасьов прогнозує, що Дещиця може піти в політику. «Оскільки розспівування анти-путінських речівок - це робота не дипломата, а політика. Не виключаю, що він може бути затребуваний на радикальному фланзі української політики. Тепер багато радикальних проукраїнських сил можуть бути зацікавлені в такого роду прізвищах у списках політичних партій», - пояснив він.

Що стосується Махніцького і Кубіва, то, за словами експерта, «це були випадкові люди на посадах».

«Більшою мірою - за заслуги перед Майданом, почасти тому, що попередня влада дуже швидко розвалилася і часу на ретельне обмірковування та підбір професійних кадрів не було. Навряд чи Кубів і Махніцький зможуть стрибнути вище від тієї кар'єрної вершини, на якій вони побували», - підсумував Карасьов.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

510