Олег Махніцький не готовий був зайняти посаду в.о. генерального прокурора України. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Оцінка роботи Махніцького швидше критична. Претензій на адресу ГПУ дуже багато. Це була посада, до якої Махніцький не був готовий. Реформ не відбулося, щодо кадрової політики було багато претензій, були скарги на збереження масштабів корупції. Були також претензії до запізнілих дій щодо Криму і сходу країни», - сказав Фесенко.

Політолог оцінив роботу в.о. генерального прокурора як незадовільну.

«Початковий період роботи Кубіва в НБУ викликав багато критики. Я маю на увазі ситуацію з неконтрольованою девальвацією гривні. Ситуація була складною. Треба було шукати більш гнучкі важелі. Спочатку Кубіву не вистачило досвіду і рішучості. Багато критичних зауважень з боку бізнесу та банківських структур», - вважає він.

При цьому, експерт позитивно відзначив роботу в.о. міністра закордонних справ Андрія Дещиці.

«Дещиця зумів організувати ефективну роботу МЗС. Свідченням чого стало позитивне голосування на Генеральній Асамблеї ООН і підписання політичної частини Угоди з ЄС. Не беруся судити, чи можна було краще організувати роботу відомства. З проколів можна відзначити відомий інцидент з речівкою», - нагадав Фесенко.

Також він додав, що Президент призначив на ці посади людей, яким довіряє особисто.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

319