Рано стверджувати, що Степан Кубів стане главою Львівської ОДА. Таку думку Forum'у висловив заступник голови фракції ВО «Свобода», перший заступник голови комітету ВРУ з питань фінансів і банківської діяльності Олексій Кайда, коментуючи перспективи Степана Кубіва, а також його досягнення на посаді глави НБУ.

«Хіба вже є указ Президента? Я чув ще кілька прізвищ на главу ОДА Львівської області. Так що це не доконаний факт. Конституційне право саме Президента призначати главу НБУ. Якщо Президент побачив необхідність перебування на цій посаді іншої людини - це його конституційне право і, можливо, своє бачення розвитку, підтримки, існування банківської системи», - заявив він. В той же час «свободівець» зазначив, що у Кубіва є політичне майбутнє.

Крім того, відповідаючи на запитання, чи згадають Кубіву надання великих сум рефінансування Приватбанку, а також інші моменти, що викликають критику експертів, «свободівець» сказав, що це не виключено.

«Це філософське питання. Хто буде згадувати? Політичні опоненти та вороги - однозначно будуть згадувати і рефінансування, і падіння курсу гривні. Але, з огляду на ті складні умови, в яких була Україна і банківська система ці три місяці, ті, хто оцінює ситуацію тверезо, будуть Кубіва згадувати позитивно», - сказав він і додав, що коли спадуть всі емоції, про Кубіва в першу чергу пам'ятатимуть, як про людину, яка очолила НБУ в найскладніший період.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216