Кабінет Міністрів України скасував постанови від 22 січня 2014 року, що дозволяють правоохоронцям використовувати водомети при морозі, ручні димові гранати і нові газові та світлошумові гранати.

Відповідну постанову № 191 від 18 червня розміщено на сайті Кабміну.

Таким чином, уряд відновив дію окремих пунктів «Правил застосування спеціальних засобів під час охорони громадського порядку» від 1991 р.

Нагадаємо, в розпал масових протестів у січні 2014 року уряд Миколи Азарова вніс зміни в «Правила застосування спеціальних засобів під час охорони громадського порядку», дозволивши підрозділам МВС України використовувати водомети при мінусовій температурі повітря. У старій редакції Правил той же пункт 16-й дозволяв використання водометів для розосередження учасників масових безладів при температурі атмосферного повітря не нижче 0 градусів Цельсія.

Крім того, уряд розширив перелік спеціальних засобів, що використовуються під час охорони громадського порядку, включивши в нього ручні димові гранати, ручні газові гранати «Дрейф-2» і світлошумові гранати «Зоря-2», «Факел-С» і «Полум'я-М».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34