За минулу добу в шести районах Донецької та Луганської областей, де перебувають сили АТО, сталися напади на блокпости і колони військової техніки. Про це повідомляє спікер АТО Владислав Селезньов.

«Сили АТО дотримуються умов мирного плану врегулювання ситуації в східних регіонах України, продовжують нести службу на блокпостах, блокувати НВФ, забезпечують охорону та оборону державного кордону на певних ділянках», - зазначив він.

Селезньов повідомив, що тільки за минулу добу в шести визначених районах Донецької та Луганської областей, де перебувають сили АТО, сталися напади на блокпости і колони військової техніки.

За його словами, НВФ уникають прямих вогневих контактів й обстрілюють підрозділи АТО із засідок. «Внаслідок обстрілу отримали поранення п'ятеро військовослужбовців АТО та один прикордонник», - повідомляє спікер АТО, повідомляє «УНІАН».

Він підкреслив, що нападники застосовують стрілецьку зброю, в тому числі снайперські гвинтівки, ведуть вогонь з мінометів, здійснюють артилерійські обстріли позицій учасників АТО.

Селезньов підкреслює, що НВФ використовують зброю, якої немає на озброєнні у Збройних силах України, зокрема 12,7 мм великокаліберні снайперські гвинтівки «Вихлоп».

Президент України Петро Порошенко заявив, що за останню добу учасниками незаконних воєнізованих формувань у Донецькій та Луганській областях режим припинення вогню було порушено понад 20 разів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32