Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон відзначає необхідність підтримки мирного плану українського Президента Петра Порошенка щодо врегулювання ситуації на сході України. Про це Ештон заявила сьогодні вранці перед засіданням Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

«Дуже важливо підтримати план Порошенка. Мир і спокій життєво важливі для країни не тільки з очевидних причин, але і для просування країни вперед», - підкреслила Ештон.

Вона повідомила, що сьогоднішнє засідання розпочнеться з обговорення ситуації в Україні за участю новопризначеного міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

«Ми почуємо, як він бачить ситуацію», - зазначила Ештон, повідомляє «УНІАН».

Відповідаючи на запитання про можливі санкції щодо Росії, Верховний представник ЄС зазначила, що в рамках засідання Ради ЄС міністри обговорять ситуацію в Україні з тим, щоб потім мати можливість проінформувати про це раду ЄС (мається на увазі саміт глав держав та урядів ЄС, який відбудеться 26-27 червня у Брюсселі - Ред.).

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

20 червня Порошенко представив свій мирний план врегулювання ситуації в східних регіонах країни, який включає 15 пунктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом