У ніч на 21 червня були успішно відбиті два збройні напади на один із підрозділів зенітного ракетного полку Повітряних сил ЗС України, що розташований в смт Авдіївка Донецької області, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Так, 20 червня близько 23:00 сили територіальної охорони підрозділу запобігли проникненню групи невідомих на територію частини. Після виявлення військовослужбовцями нападників, які намагалися якомога ближче підійти до бойових позицій спеціальної техніки, невідомі відкрили вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Після короткої перестрілки з військовослужбовцями ЗС України нападники відступили і залишили військовий об'єкт.

Але під ранок, 21 червня, близько 4:40 стався інший напад. До підрозділу зенітних ракетних військ під'їхали «КамАЗ» та кілька легкових автомобілів, з яких вийшло 50 осіб у камуфляжі. Без висунення будь-яких ультиматумів вони через паркан відкрили вогонь з автоматичної зброї та гранатометів. При цьому нападники з гранатометів обстрілювали переважно бойові позиції частини протиповітряної оборони. Тобто метою нападників було завадити вартовим неба виконувати завдання за призначенням.

Після того як на допомогу варті неба прибули військовослужбовці частини спецпризначення Збройних сил України, вони разом дали належну відсіч нападникам. Останні близько 6:00 залишили підступи до військового об'єкту.

З боку військовослужбовців ЗС України загиблих і поранених немає. Що стосується втрат нападників інформація уточнюється. Охорону території всіх підрозділів частини зенітних ракетних військ посилено.

Варто зазначити, що протягом дня 20 червня зі стрілецької зброї і гранатометів невідомі здійснювали обстріл позиції сил АТО біля Краматорського аеродрому.

«Своїми діями вони намагаються дестабілізувати ситуацію на сході держави, нехтуючи життям і здоров'ям мирних жителів», - підкреслили в Міноборони.

Як раніше повідомляв ForUm, 20 червня Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень.

Дія наказу Порошенка триватиме до 10:00 27 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74