Вчора, 20 червня, із міжнародного пункту пропуску «Ізварине» Луганської області невідомі відкрили вогонь з гранатометів, мінометів, кулеметів і снайперських гвинтівок, повідомляє відділ з питань взаємодії із ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

Близько 21.20 озброєні люди під'їхали до пункту пропуску на автомобілях і відкрили вогонь по складу прикордонного наряду. «Прикордонники вжили всіх необхідних заходів для евакуації цивільних осіб, які перебували в пункті пропуску, в безпечні місця. Після цього зміна прикордонних нарядів перемістилася на заздалегідь підготовлені вогневі позиції і прийняла бій. У ході сутички 6 прикордонників отримали вогневі поранення, 2 з яких - тяжкі. Надалі прикордонники змушені були під натиском противника відступити з боєм на територію Росії», - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі також зазначили, що під час бою невідомими також був здійснений обстріл російської території і поранено одного російського прикордонника, після чого представники прикордонної служби Росії відкрили вогонь по нападниках.

Про напад на пункт пропуску проінформовані всі взаємодіючі органи. За інформацією відомства, бій виник унаслідок спроби нападників перемістити з території України в Росію невідомий вантаж.

Нагадаємо, Слідчий комітет РФ почав процесуальну перевірку факту обстрілу району Ростовської області з боку України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом