В Адміністрації Президента України вважають, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС у повному обсязі покладе край розмовам про євразійський напрям інтеграції України. Про це сказав заступник глави АП Валерій Чалий на брифінгу в кризовому українському медіа-центрі.

«Я вважаю, що 27 червня з підписанням економічної частини Угоди про асоціацію ми опинимося в новій ситуації. Вже ніяких розмов про інший напрям євроінтеграційний - євразійський - бути не може», - сказав він.

На переконання Чалого, як тільки Україна чітко закріпиться на європейському напрямі, можна буде по-іншому говорити з Російською Федерацією, повідомляє «УНІАН».

Чалий вважає, що складний період, який зараз переживає Україна, є викликом не тільки для України, але і для Росії.

«Стримуючи агресію сьогодні, Україна формує шанс для нової Росії в майбутньому. Мова не йде про внутрішнє втручання або якийсь вплив, мова йде про те, що українська модель покаже свою дієздатність, вона дає шанси для Росії в майбутньому розвиватися як сучасна країна, як країна, європейська більшою мірою, а не євразійська», - сказав Чалий.

Нагадаємо, Україна та Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року, відклавши підписання її економічної частини, яка містить положення про створення зони вільної торгівлі, до часу, коли в Україні буде обраний новий президент.

Підписання економічної частини угоди планується на засіданні Європейської ради 27 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199