Генеральна прокуратура України за участь в діяльності терористичних організацій так званих «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки» оголосила повідомлення про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України низці самопроголошених чиновників так званої ДНР.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі наглядового відомства.

Зокрема, повідомлено про підозру «прем'єр-міністрові» ДНР Олександру Бородаю, «голові Служби безпеки» Олександру Ходаковському, «віце-прем'єр - міністру з соціальної політики» Олександру Калюському, «міністру праці та соціальної політики» Роману Лягіну, «міністру інформації та масових комунікацій» Олександру Хрякову, «керівнику управління справами уряду» Борису Литвинову, «міністру економічного розвитку» Володимиру Підгорному.

Також оголошено про підозру і так званим «міністру оборони» ЛНР Ігорю Плотницькому, «міністру внутрішніх справ Юрію Івакіну, «голові Центральної виборчої комісії» ЛНР Олександру Малихову, «голові парламенту» ЛНР Олексію Карякіну.

Крім того, підготовлено клопотання до суду про одержання дозволу на їх затримання і застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно так званого генпрокурора ДНР громадянина Росії Равіля Халікова за фактом створення терористичної організації.

Донецька народна республіка (ДНР) та Луганська народна республіка (ЛНР) оголошені терористичними організаціями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41