Москва здивована заявами НАТО про концентрацію російських військ на кордоні з Україною, заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

«Ми здивовані такими заявами про нібито концентрацію російських військ на кордоні з Україною. В цьому випадку йдеться не про якусь концентрацію військ, а про заходи щодо посилення охорони кордонів Російської Федерації, причому, заходи, які вживаються за прямою вказівкою президента», - сказав Пєсков.

Він підкреслив, що Путін дав таку вказівку кілька тижнів тому, передає «ИТАР-ТАСС».

За словами Пєскова, заходи на кордоні вживаються «у зв'язку з тим, що значно почастішали випадки його порушень, у тому числі і військовою технікою».

«Що стосується кількості збройних сил, то вона визначається потребами для забезпечення належного рівня безпеки кордону», - зазначив прес-секретар.

Як повідомляв ForUm, 19 червня генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що на російсько-українському кордоні спостерігається нове зосередження військ РФ. «Ми бачимо нове зосередження російських військових в районі українського кордону, - сказав Расмуссен журналістам. - Тепер додатково розгорнуті щонайменше кілька тисяч російських військовослужбовців».

7 червня президент РФ Володимир Путін дав вказівку прикордонній службі ФСБ Росії вжити всіх необхідних заходів щодо посилення режиму охорони держкордону з Україною з метою виключити незаконні переходи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45