Попереднє керівництво НБУ зробило недостатньо для стабілізації банківської системи країни. Таку думку в коментарі Forum'у висловила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Неозброєним оком видно, що банківська система дісталася Кубіву у важкому стані. Кроків, які були зроблені для її стабілізації, було недостатньо. Банкрутство кількох банків може спричинити ланцюгову реакцію», - сказала Бабич, нагадавши, що сьогодні в Києві проходить пікет вкладників одного із банків з вимогою змінити політику НБУ.

При цьому експерт зазначила, що причини, з яких Степана Кубіва замінили на Валерію Гонтарєву, очевидні.

«Президент, у першу чергу, формує команду під себе. Це бич української політики, коли команда формується не з професіоналів, а з довірених людей. Логічно, що змінивши Кубіва, Дещицю та інших, Президент вибудовуватиме свою вертикаль», - прогнозує Бабич, висловлюючи сподівання, що нове керівництво НБУ прийматиме більш мудрі рішення.

«На жаль, попереднє керівництво Центробанку лише під тиском громадськості та активістів Майдану приймало рішення. Самостійно вони не могли їх приймати», - резюмує вона.

Нагадаємо, 19 червня Степан Кубів був звільнений з посади глави Нацбанку. За звільнення проголосувало 302 депутати. Кубів був призначений на цю посаду 24 лютого.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203