Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу в ході «урядової години» в Держдумі, що пройшла напередодні в закритому режимі, повідомив російським депутатам про переведення Збройних сил Росії на кордоні з Україною в підвищену бойову готовність, але пообіцяв не втручатися в цей конфлікт.

Про це сьогодні на прес-конференції в Москві сказав депутат Держдуми РФ, верховний отаман союзу козачих військ Росії і зарубіжжя Віктор Водолацький.

«Ті військові підрозділи, які дислоковані на території Ростовської та Волгоградської областей, перебувають у підвищеній готовності. Ці підрозділи постійно несуть службу на території цих суб'єктів», - сказав він.

За його словами, для того щоб виключити потрапляння на територію РФ українських військових, що «втратили орієнтацію на місцевості», передає «УНІАН».

«Війська перебувають у підвищеній бойовій готовності, щоб виключити провокації, які можливі від «Правого сектору» на кордоні з Ростовською, Воронезькою та іншими областями», - сказав він і додав, що в цьому напрямі працює весь Південний військовий округ.

Водолацький заявив, що Шойгу на зустрічі заявив, що «Збройні сили РФ не втручаються і не втручатимуться в конфлікт, який сьогодні відбувається на території України».

«Було питання (Шойгу), чи буде надавати Міноборони допомогу «Луганській та Донецькій республікам», відповідь Шойгу: «ні». Питання про введення російських не може бути - ми не такі божевільні, як ваше (українське) керівництво», - сказав Водолацький.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110