Перевибори Верховної Ради України потрібно відкласти до загальної стабілізації соціально-економічної ситуації в Україні. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив політолог, соціолог, засновник R&B Group Євген Копатько.

«Якщо провести закрите опитування серед нинішніх депутатів ВР, то більшість із них висловляться проти дострокових виборів. А президентські вибори показали, що без особливого ентузіазму до цього процесу ставляться і виборці, тому що навіть без урахування східних областей та Криму, які не голосували, явка на дільницях була нижчою від очікуваної», - вважає Копатько.

Він вважає, що активність сьогоднішнього парламенту свідчить про його працездатність і перевибори краще відкласти до загальної стабілізації соціально-економічної ситуації в Україні.

На його думку, на тлі військових дій на сході країни і погіршення відносин з РФ «за кадром залишаються непоправні втрати російських замовлень для найбільших промислових підприємств України».

«Тільки підприємство «Мотор Січ», виконуючи російські замовлення в 2013 році, перерахувало до державної скарбниці близько 1 млрд грн податків. Тепер цих грошей немає і не буде. Так що є важливішим, економіка країни чи чергові вибори?», - запитав він.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано два проекти постанов про саморозпуск парламенту сьомого скликання.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом