Президент України Петро Порошенко заявляє, що Україна перебуває в стадії війни, але він упевнений в перемозі. Про це він сказав, виступаючи в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського.

За словами Порошенка, не випадково його перша публічна зустріч проходить саме з військовими, оскільки Україна перебуває в стадії війни.

«Це війна нового типу, з використанням професійних, диверсійних груп, найманців, добровольців, місцевого населення. І ці добровольці та місцеве населення мають дуже промиті мізки. З великою складовою інформаційної війни», - сказав Порошенко.

Він висловив жаль, що впродовж багатьох років українська армія системно нищилася. «Ми зустріли війну з голими, босими й не озброєними солдатами», - сказав Президент.

Порошенко зазначив, що, незважаючи на це, за дуже короткий час професіоналізм військових і широка народна підтримка, в тому числі величезна кількість добровольців, а також фінансова допомога простих людей допомогли відновити боєздатність української армії, передає «УНІАН».

Порошенко впевнений, що Україна переможе в цій війні.

«Ми переможемо. Ми переможемо за рахунок більшої організації, більш глибокого стратегічного бачення і головне - потужної підтримки нашого народу. Високий патріотизм, згуртованість і мобілізація українського суспільства створили основу для безумовної перемоги України, для встановлення миру на всій території нашої держави», - сказав він і додав, що перемога необоротна.

Нагадаємо, Порошенко розраховує, що бойові дії на сході країни будуть припинені вже цього тижня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223