У Державній прикордонній службі України вважають передчасним говорити про зведення стіни на державному кордоні з РФ - спочатку потрібно повернути контроль на кордонах.

«Адже зараз існує величезна проблема, про яку ми попереджали ще кілька місяців тому. Нам потрібно організовувати оборону кордону. Ця проблема ще остаточно не вирішена, але щодня українські силові структури крок за кроком відновлюють контроль на кордоні», - сказав помічник глави прикордонного відомства Сергій Астахов на брифінгу в середу у Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, тільки тоді можна буде говорити про облаштування кордону. «Ця ідея (про зведення стіни. - Ред.) дуже цікава, вона перспективна, але в наразі її реалізувати дуже складно... Насамперед ми повинні повернути панування України на кордоні», - підкреслив Астахов.

Нагадаємо, з ініціативою зведення стіни на кордоні з Росією виступив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський.

Президент України Петро Порошенко впевнений, що найближчим часом Україна зможе встановити повний контроль на кордоні з Росією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61