Тимчасова слідча комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів загибелі громадян у містах Одесі, Маріуполі, а також в інших містах Донецької та Луганської областей України просить Президента Петра Порошенка, щоб на засідання комісії з'явилися Секретар РНБО Андрій Парубій і заступник Генерального прокурора Олег Бойчук.

Про це на брифінгу у ВР заявив голова ТСК Антон Кіссе, передає кореспондент Forum'у.

«Надіслано листа на ім'я Порошенка для забезпечення ним участі секретаря РНБО та заступника прокурора Бойчука на засідання ТСК», - заявив він.

Кіссе зазначив, що ТСК важливо отримати відповідь на запитання Парубія, оскільки той напередодні трагічних подій в Одесі заявляв, що ситуація в місті напружена і можуть бути непередбачені обставини.

«Також є питання до Бойчука, який 2 травня проводив засідання, в якому брали участь всі представники правоохоронних органів обласної ради. Багатогодинні збори проходили з вимкненими телефонами», - акцентував він.

Крім того, ТСК звернулася до голови парламенту Олександра Турчинова з проханням прискорити отримання офіційних відповідей на запити ТСК, оскільки досі більшість міністерств і відомств їх не надіслало.

Між тим, Комісія ініціює виступ глави МВС Арсена Авакова та глави СБУ Валентина Наливайченка в Раді з інформацією про події, що відбулися 2 травня в Одесі та Маріуполі.

Також Комісія планує провести виїзне засідання в Маріуполі. Щодо якого теж досі немає повної картини, крім звітів як від МОЗ та міськуправління відомства.

Кіссе сподівається, що Рада продовжить роботу ТСК для якісного розслідування подій в Одесі та Маріуполі.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242