Посаду уповноваженого Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях повинен займати авторитетний на Донбасі керівник, що має відповідні знання про специфіку регіону.

Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив завідувач відділу соціально-політичних процесів Інституту соціології НАН України, керівник соціологічної служби Ukraine Sociology Service Олександр Вишняк.

«Я думаю, що Ірину Геращенко не сприйме і населення Донбасу, і мітингувальники як сильного перемовника. Та й не підходить вона на цю посаду за професійними якостями, адже вона медійник і піарник, а не спеціаліст з конфліктів. І тим більше - не фахівець за цим регіоном», - сказав Вишняк.

Соціолог зазначив, що найкращим представником став би той чоловік, якого вважають лідером у цих регіонах.

«На цю посаду краще було б призначити когось із місцевих. Мається на увазі керівники, які є більш-менш авторитетними на Донбасі. Того ж Ахметова або Таруту. Переговори ускладнюються ще й тим, що єдиного реального керівника протестувальників ні в Донецьку, ні в Луганську немає, а з польовими командирами можна говорити про якісь тактичні моменти, про які вже говорять керівники АТО», - каже він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом