Міністерство енергетики та вугільної промисловості виступає за продовження переговорів з російським газовим монополістом компанією «Газпром» щодо питання ціни на газ.

Про це журналістам повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Улида.

«Ми також виступаємо за те, щоб переговори (з «Газпромом» - Ред.) продовжилися», - сказав він.

Улида зазначив, що неконструктивна позиція Росії не дозволила Україні домовитися, незважаючи на те, що Україна підтримала всі ініціативи Європейської сторони, передають «Українські новини».

Заступник міністра висловив сподівання, що діалог триватиме, оскільки в цьому зацікавлені Україна, Росія та Європейський Союз.

Як раніше повідомляв ForUm, Єврокомісія пропонує провести нові тристоронні переговори щодо газу до середини липня 2014 року.

Нагадаємо, 16 червня «Газпром» зменшив постачання газу в Україну до нуля, ввівши передоплату.

ВАТ «Газпром» може повернутися до переговорів, як тільки борг за газ Україною буде погашений.

Між тим, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк стверджує, що газові переговори з Росією провалилися, оскільки російська сторона не мала наміру домовлятися.

За його словами, Україна погодилася на тристоронні переговори, на всі компромісні пропозиції, які були спільно напрацьовані з європейською стороною.

«Росія відмовилася від будь-яких пропозицій, які базувалися виключно на ринковому принципі, які не мали політично мотивованих вимог Росії».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом