Невизнана Південна Осетія визнала підсумки референдуму, який провели 11 травня представники ЛНР. Про це повідомив президент Південної Осетії Леонід Тібілов.

«Шануючи волевиявлення народу Луганської Народної Республіки, керуючись загальновизнаними нормами міжнародного права, Республіка Південна Осетія визнала підсумки референдуму і готова до прийняття конструктивного рішення», - сказав він.

Коментуючи звернення «Верховної ради» ЛНР з проханням про визнання «республіки» незалежною суверенною державою, президент Південної Осетії зазначив, що «республіка (Осетія - Ред.) готова до прийняття конструктивного рішення і керуватиметься загальновизнаними нормами міжнародного права», передає «ИТАР-ТАСС».

Після отримання звернення від ЛНР, Тібілов провів нараду з урядом та парламентом і дав доручення опрацювати питання за кожним із напрямів для прийняття державного рішення з урахуванням подальших дій законодавчої і виконавчої гілок влади».

Як раніше повідомляв ForUm, 18 травня в Луганську на першому засіданні так званих народних депутатів «Верховної ради» Луганської народної республіки була прийнята Конституція як тимчасовий закон самопроголошеної республіки.

11 травня в Донецькій та Луганській областях пройшов референдум про статус регіонів, організований прихильниками федералізації.

Пізніше керівництво так званої Донецької народної республіки оголосило про суверенітет ДНР і звернулося до РФ з проханням про включення до складу Росії. Про суверенітет оголосила і Луганська народна республіка.

Луганську народну республіку влада України визнала терористичною організацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40